INCEPUT DE SFARSIT... DE SAPTAMANA SI COLABORARE

Dar ca sa incep intr-o nota pozitiva, vreau sa imi exprim aprecierea fata de un om de valoare pe care il cunosc de vreo 9 ani si cu care am comunicat excelent atat din punct de vedere profesional cat si personal: Denis Matache... Iti multumesc pentru suportul extraordinar oferit in toata aceasta perioada!!! Pentru ca, DA, esti un adevarat profesionist!!!

Dincolo de Denis care a reprezentat si reprezinta imobiliare.ro cu loialitate, sinceritate, pozitivism si maxima orientare catre client, se deschide haul. Probabil ca si Adrian Erimescu, un om deosebit pe care il respect, omul care a stat in slujba imobiliare.ro din pozitia de CEO, a simtit haul care s-a deschis, gata sa inghita tot ce ii iese in cale. Si, cel mai probabil, imobiliare.ro care pana deunazi a fost un partener de nadejde pentru agenti si agentii, se transforma intr-un bau-bau pregatit sa calce in picioare tot ceea ce va intalni in cale. 

DAR CINE ESTE VINOVAT PENTRU ACEASTA TRANSFORMARE?

Iar raspunsul nu poate fi decat unul singur: MORTUL!!!

Caci mortul asta care se traduce in „agent” sau „agentie”, i-a oferit portalului toate parghiile necesare pentru a creste, pentru a se dezvolta, pentru a deveni la fel de arogant si nesimtit ca oricare alta mare corporatie pentru care tu, utilizatorule, devii una cu pamantul, si te faci pres, si te ploconesti ca sa obtii niscai beneficii pe care, oricum, nu le obtii.

DE UNDE IDEEA ASTA?

Nu vreau sa vorbesc in numele nimanui. Vorbesc singur pentru ca putini sunt cei care iti impartasesc aceeasi parere si, prin urmare, imi voi exprima (din nou), sentimentul de furie si indignarea asupra „tatucului” imobiliare.ro.

Anul trecut cand multi dintre colegi au sarit in capul portalului pentru lansarea ofensivei „Super Hero”, am incercat sa raman echilibrat, in ideea ca fiecare isi face business-ul asa cum considera. Chiar daca eram oarecum manat de cativa nervisori cauzati de incorectitudinea faptelor...

In primavara, odata cu aparitia starii de urgenta cand multi dintre colegi au acceptat varianta de a nu mai achita NICIUN LEU pentru un pachet fara extraoptiuni ci doar cu sloturi simple, eu am fost Gica contra. Si am gandit ca daca tot suntem parteneri, sa fim pana la capat, ramanand cu acelasi pachet ca si inainte si sa-l platesc, totusi, cu reducerea de 75%. Pe care nu eu am propus-o, ci ei... Caci am considerat ca fiecare dintre parteneri trece printr-o perioada dificila si ca ar fi demn si corect sa ne sustinem reciproc, la fel ca in casnicie: si la bine, si la greu. Si, chiar daca nu traia imobiliare.ro din cei 25% pe care ii plateam eu, probabil ca nu le-a displacut ideea.

In vara, dupa ce totul revenise la situatia initiala in ceea ce priveste preturile abonamentelor, o campanie jenanta lansata de imobiliare.ro pe Imoradar24 se derula sub o aura denigratoare la adresa noastra, a agentilor imobiliari. Cum? Pai simplu... Prin intermediul unei antireclame evidente prin care „partenerii” nostri se laudau in fata proprietarilor ca ofera servicii mult mai ieftine decat agentiile imobiliare uitand, cu siguranta si cu buna stiinta ca tocmai agentii imobiliari sunt cei care i-au facut mari. Si concluzionez ca imobiliare.ro este aidoma politicianului ala umil si mieros de dinainte de alegeri care, dupa ce isi va fi castigat scaunul pentru urmatorul mandat, isi varsa toata ura asupra celor care l-au sustinut si i-au acordat increderea.

Si s-a facut campania de retragere a anunturilor din portal. Putini au achiesat la asta, inclusiv eu, care dupa 2 zile m-am gandit ca daca tot ma aflu in timpul derularii abonamentului si il si platesc, sa reactionez altfel. Si am reactivat toate ofertele, tragand semnalul de alarma prin intermediul fotografiei de prezentare, una pe fond negru cu text alb ce aducea la cunostinta tuturor politica concurentiala neloiala a imobiliare.ro. Desigur, acea fotografie a fost incarcata pe toate site-urile de prezentare.

Bineinteles, pentru faptul ca am ales aceasta varianta de protest in „detrimentul” continuarii inactivitatii, i-a facut pe „unii” (culmea, de la un portal concurent) sa latre la stele, pentru ca... asa e in tenis! De ce sa te abtii si sa-ti vezi de treaba ta daca poti sa denigrezi si sa dezbini?!

Si s-a facut septembrie. Nu mai lucram cu Denis caci, contrar solicitarilor mele, mi-au bagat pe gat o duduie care sa se ocupe de relatia dintre imobiliare.ro si agentia IMOBILIARE ACASA pe care o reprezint. Si pe gat mi-a ramas caci, in ciuda solicitarilor mele de a nu se face modificarea, mi-au invocat schimbarile facute in sistem.

Nu am negociat nimic cu imobiliare.ro pana la acel moment. De ce? Pentru ca mama m-a invatat sa am bun simt si sa nu comentez pretul de pe raftul magazinului. Asa l-au stabilit, ala e. Si asa am procedat si cu imobiliare.ro: am acceptat pretul pachetelor oferite pentru ca am considerat ca este la fel ca si la bacanie.

Am cerut, totusi, duduitei care se ocupa de contul agentiei mele o oferta cu mai multe extraoptiuni pentru promovarea unui proiect imobiliar de anvergura. SOC SI GROAZA!!! Imi trimite oferta standard. Nu ma costa prea mult, „doar” un numar cu cinci cifre in 6 luni. Chiar am sunat-o s-o intreb daca face misto de mine sau daca m-a simtit dobitoc...

Evident ca am apelat la alte variante, mentinand, totusi, la imobiliare.ro, pachetul cu cele cateva extraoptiuni, in ciuda faptului ca, de ceva vreme, portalul e intr-o moarte clinica subita. Cel putin pentru mine, un dobitoc ce a platit in continuare, fara sa mai primeasca si lead-uri, chiar daca rapoartele ce veneau in fiecare zi de luni imi semnalau vizualizari de anunt si de telefon fara numar.

Chiar si in rubrica imoExpert unde am facut voluntariat, raspunzand intrebarilor „ascultatorilor”, am fost, de departe cel mai proactiv (departe de mine gandul de a aduce vreo ofensa colegilor cu activitate mai putin intensa). Si ce credeti? Incepusem sa primesc review-uri negative. Probabil era un semn ca ar trebui sa ma mai potolesc.

Si ca sa nu va mai tin in suspans, am ajuns si la momentul in care revolta mea a ajuns la paroxism. ZIUA DE AZI. Cand, poate ca m-am umilit solicitand marelui portal injumatatirea facturii pentru lunile decembrie si ianuarie (ca deh, nu va mai fi activitate atat de intensa si... SA FIM PARTENERI) sau suspendarea contului. Iar raspunsul a venit prompt: NU SE POATE SA REDUCEM PRETUL FACTURII, VA SUSPENDAM CONTUL!!!

Si cum nu am mai avut putere sa ma enervez, doar am zambit... Si m-am gandit ca pana pe 31 ianuarie e cale lunga si ca, sigur ma voi obisnui cu lipsa imobiliare.ro. Caci imobiliare.ro nu e nici drog, nici alcool, nici tutun, nici aer, apa sau mancare de care sa nu ma pot lipsi. Imobiliare.ro este, in prezent, ca un imperiu. Arogant si nepasator de pierderea unui partener-platitor. Dar daca vor fi doi?

Iar intrebarea mea de final pentru tine, cititorule, este: A AUZIT CINEVA DE VREUN IMPERIU CARE SA FI DAINUIT VESNIC?

 

P.S. Cu scuzele de rigoare clientilor agentiei IMOBILIARE ACASA, carora le reprezentam si le vom reprezenta interesele imobiliare... Si cu asigurarea ca vom gasi cea mai buna alternativa si in continuare...

 

by Ionut Stancu