Aceasta proprietate a fost deja vanduta! Pentru oferte similare contactati agentul

Un giuvaer neslefuit pe Drumul Vinului - Valea Calugareasca

Valea Calugareasca, Central
129.000€
Camere
11
Suprafata utila
600 mp
Suprafata construita
284 mp
Bai
3
An constructie
1999
 • ID:0809
 • Nr. camere:11
 • S. utila:600.00 mp
 • S. terase:28.59 mp
 • S. utila totala:628.59 mp
 • S. construita:284.00 mp
 • S. teren:15100.00 mp
 • Nr. bucatarii:2
 • Nr. bai:3
 • Nr. balcoane:1
 • Nr. parcari:8
 • Nr. garaje:1
 • Front stradal:40.21 m
 • Nr. fronturi:2
 • An constructie:1999
 • Structura rezistenta:Beton
 • Regim inaltime:D+P+1
 • Orientare:Sud
Tip tranzactie: Vanzare
Zona: Valea Calugareasca, Prahova, str. Mihai Viteazul nr. 99
Pret vanzare: 129.000 EUR
Numar etaje: D+P+E
Numar camere: 11 (5 dormitoare)
Numar bai: 3
Suprafata desfasurata: 600,00 mp
Suprafata teren: 15.100 mp
Front stradal: dublu, 40,21 ml
Anul constructiei: 1999 (ambele corpuri)

Facilitati:

- zona viticola de deal, la cca 10 km de Ploiesti
- ideala rezidenta sau pensiune
- utilitati in curte si la poarta
- instalatie electrica 380 V
- proiect conac, constructii excelent conservate

Daca in drumurile tale nu te-ai oprit vreodata pe drumul spre Buzau, in zona Bucov - Valea Calugareasca, iti sugerez sa o faci. Cu siguranta ca, de pe drumul national 1B cu doua benzi pe sens, nu poti realiza lesne minunatiile zonei.

Daca pleci din Ploiesti catre Buzau, fa o oprire la frumoasa gradina zoologica "ascunsa" in padurea de la Bucov. Vei fi uimit(a) ca o perla atat de stralucitoare poate concura cu multe dintre "muzeele" cu animale ale lumii.

Apoi, pentru o masa copioasa si un vin bun (cu conditia sa ai si un sofer de rezerva), te poti opri la Casa Timis, un loc deosebit de agreabil. Sau poti innopta chiar acolo daca nu te grabesti prea tare pentru ca exista camere elegante insa, ce-i drept, in numar limitat si disponibile in special daca le rezervi din timp.

Amintind atat Casa Timis cat si Casa Seciu de pe celebrul Drum al Vinului, vreau sa-ti aduc in atentie o proprietate spectaculoasa, atat din punct de vedere al pozitionarii intr-un areal impresionant cat si din punct de vedere al oportunitatilor ce se deschid prin achizitionarea acesteia.

Sa le luam pas cu pas, fara a intra prea mult in detalii tehnice pe care le putem discuta atat inainte cat si in timpul vizionarii.

In primul rand, proprietatea se compune din 3 loturi compacte de teren, astfel:
- suprafata de 890 mp, intravilan, pe care sunt edificate doua constructii in suprafata desfasurata totala de 600 mp;
- suprafata de 3098 mp (tot intravilan) si care se gaseste in partea din stanga a constructiilor si cu deschidere la cea de-a doua strada, pe care se gaseste o livada (in special de meri si visini), perfect aliniata;
- suprafata de 11.112 mp, extravilan, cuprins intre cele doua constructii si dealurile invecinate, plantat cu vita nobila pe rod si excelent intretinuta de un vecin inimos.

Din punctul nostru de vedere, proprietatea nu este decat un giuvaer neslefuit care merita toata atentia. De ce spun asta? Pai... din mai multe motive.

In primul rand, cele doua constructii excelent conservate, reprezinta o resursa inepuizabila de idei de amenajare, mai ales ca cea principala a fost construita dupa proiectul unui vechi conac, pastrand astfel valoarea de netagaduit a unei arhitecturi atat de ravnite. Crama realizata din piatra de rau, intrarea si incaperile maiestuoase sau compartimentarea eficienta de la nivelul superior fac din frumoasa constructie o extraordinara oportunitate de a fi amenajata si echilibrata atat ca locuinta personala, casa de vacanta sau o pensiune agroturistica de valoare.

De asemenea, cel de-al doilea corp poate fi gandit ca o extensie a celui principal, in ideea constituirii unui numar suplimentar de camere pentru turisti.

Apoi, te poti gandi la suprafata podgoriei cu vita-de-vie din care se poate realiza anual o cantitate de peste 10 tone de strugure nobil (in principal Feteasca Regala) care poate fi valorificat, vinificat sau utilizat in scop propriu, in situatia transformarii locatiei in scop turistic.

Suprafata de 3098 mp de teren (in prezent livada si vita-de-vie cu struguri de masa) cu deschidere catre strada Ion Creanga cu iesire catre o biserica si un camp mirific de lavanda, poate fi utilizat in continuare in forma actuala sau pe suprafata caruia pot fi amplasate constructii suplimentare pentru diverse necesitati.

Te asigur ca este vorba despre o oportunitate in adevaratul sens si, prin urmare, iti recomand sa vezi proprietatea si sa iei decizia potrivita in cel mai scurt timp.

Si pentru ca ma gandesc sa nu te plictisesc prea tare, m-as opri aici. Si as aprecia ca pentru orice alte detalii legate de proprietate in vederea cumpararii, inclusiv pentru programarea unei vizionari, sa ma contactezi oricand:
Luni - Vineri intre orele 09.00 - 18.00;
Sambata intre orele 10.00 - 14.00.
Citeste mai mult
Curent
Apa
Gaz
Fosa septica
Curent trifazic
Ferestre Lemn
Usa intrare Lemn
Usa interior Lemn
Crama
Spatiu depozitare
WC Serviciu
Anexe
Dependinte
Bucatarie Nemobilata
Bucatarie Neutilata
Apometre
Nemobilat
Curte
Gradina
Esti interesat de aceasta proprietate ?