Aceasta proprietate a fost deja vanduta! Pentru oferte similare contactati agentul

Am ales pentru tine un colt de istorie... in Dacia - Icoanei 84

Bucuresti, Dacia
118.000€
Camere
4
Suprafata utila
99 mp
Suprafata construita
113 mp
Etaj
Etaj 2
Bai
2
An constructie
1941
 • ID:0068
 • Nr. camere:4
 • S. utila:99.00 mp
 • S. construita:113.00 mp
 • Confort:1
 • Etaj:Etaj 2
 • Nr. bai:2
 • Nr. balcoane:2
 • An constructie:1941
 • An renovare:2005
 • Regim inaltime:P+3
Zona: Dacia - str. Icoanei 84B sector 2

Pret: 118.000 EUR

Etaj: 2/D+P+3

Numar camere: 4

Confort: I

Compartimentare: circular

Suprafata desfasurata: 113 mp

Anul constructiei: 1941

Facilitati:

- zona rezidentiala centrala linistita

- imobil tip bloc regim redus de inaltime

- adiacent bd. Dacia si str. Vasile Lascar

- acces rapid catre orice zona

- ideal rezidenta cabinet avocatial sediu de birouri

 

Zona Ioanid si Bulevardul Dacia formeaza una dintre cele mai frumoase zone rezidentiale care pastreaza extrem de bine atmosfera bucuresteana din "La Belle Epoque" dar si pe cea din perioada interbelica. Casele din aceasta zona sunt monumente de arhitectura si semne ale elegantei si bunastarii unor vremuri apuse. Povestea unui librar numit Ioanid se leaga de aceasta zona dar si de un foarte cochet si discret parc din Bucuresti loc de intalnire si promenada pentru inalta societate din secolul XIX si prima parte a veacului XX.

Cartile si bunicii au ramas singurele izvoare ce ne amintesc despre o calitate incontestabila a vietii acelei perioade cand oamenii isi zambeau la fiecare colt de strada povestindu-si ultimele carti rasfoite sau bucurandu-se de fiecare clipa de aerul boem al unei Capitale ce le desfata existenta.

Revenind in prezent pe strada Icoanei la numarul 84 timpul parca s-a oprit in loc mangaiat de afectiunea unei familii ce ocupa apartamentul de la al doilea etaj al imobilului ce pastreaza izul de odinioara. Caci odata patrunsi in aceasta casa cu un usor scartait de parchet de lemn completat cu mozaicul interbelic am fost intampinati inca din curtea ce gazduieste doua asemenea constructii de cei doi soti hotarati sa isi continue periplul intr-o casuta cu gradina si iaz undeva la tara.

Le-am ascultat cu interes povestea. Un cuplu admirabil care a facut corp comun cu frumosul apartament in care locuiesc de mai bine de 20 de ani. Si in timp ce ne insotesc prin locuinta circulara ne povestesc despre nucul din fata balconului bucatariei si ferestrei livingului generos orientate catre Rasarit despre cum au fost utilizate cele doua dormitoare cu balcon comun dinspre apus despre holul central locuibil in care se relaxeaza privind pestisorii exotici din acvariul cristalin (exotic in interbelic... ce antiteza nu?).

Insotiti inclusiv de cei doi cockeri spanioli ajungem rand pe rand in baia cu fereastra mare in holul lung dintre vestibulul de la intrare si bucataria in care este montata centrala termica in care gasim un WC de serviciu si un spatiu de depozitare apoi prin scara de serviciu coborand cateva trepte in camera ce serveste in prezent ca mic atelier. Coboram pana in demisol unde gasim o boxa spatioasa si iesirea in curtea din spate ce poate fi utilizata ca loc de relaxare si de ce nu pentru prepararea unui gratar.

Intrand putin si in "zona" detaliilor tehnice ne simtim datori sa consemnam o suprafata utila a apartamentului de 99 mp aceasta completandu-se cu cele doua balcoane si boxa si insumand o suprafata utila totala de 113 mp.

Cu exceptia fatadei dinspre curtea de acces celelalte 3 laturi ale cladirii cu 3 nivele neincadrata in vreuna dintre categoriile de risc seismic sau urgente au fost reabilitate termic.

Ca elemente interioare ce se prezinta in conditii excelente si care pot fi pastrate ulterior renovarii apartamentului sunt: usile de lemn parchetul din lemn masiv de stejar si mozaicul originale din perioada edificarii imobilului centrala termica si instalatiile aferente montate cu 3 ani in urma ferestrele termopan cu tamplarie PVC.

Cu imaginatie si simt estetic si practic apartamentul cald eficient impartit si deosebit de confortabil poate fi transformat sensorial si vizual intr-un coltisor firesc al vremurilor de odinioara.

Daca ati parcurs prezentarea pana in acest punct veti sti ca proprietatea este inca de actualitate in vederea vanzarii. In acest sens va rog sa ma contactati cu incredere pentru informatii suplimentare si programarea unei vizionari.

Nu aveti vreo obligatie in ceea ce priveste agentia imobiliara cu exceptia seriozitatii!
Citeste mai mult
CATV
Ionut Stancu
+40748889926
Esti interesat de aceasta proprietate ?